Volg en Like ons op 

Patatje Metal, de nederglammetalband uit Eindhoven, is bezig met de opnames van een nieuw audio-avontuur. Zij zijn bezig met het opnemen en mixen van een heuse kerstsingle. De band, waarvan de leden namen hebben als Marco Borsatan, Dennie Antichristian en Het Beest, verwacht dit keer weer moeilijkheden met kerkelijke instanties.

ImageBij het verschijnen van hun CD 'Lik de Lølly' hadden ze er grote moeite mee om een drukker te vinden. De eerste drie drukkers die ze probeerden vonden de teksten te godslasterlijk. Tevens ondervinden de jongens in hun directe omgeving, dat er veel weerstand is tegen de band vanwege religieuze redenen. 'Grote onzin,' aldus bandleider Marco Borsatan, 'alleen onze namen zijn een beetje provocerend. Mensen moeten daar maar doorheen kijken, we maken heus geen satanistische muziek. We coveren namelijk o.a. André Hazes en Het Goede Doel, die zijn toch ook niet godslasterlijk?'

 Het idee om juist een kerst-CD te maken komt volgens de bandleider zeker niet vanuit het idee om de draak te steken met het geloof van mensen.
'Het zijn gewoon prachtige en krachtige liedjes, die prima naar een metalversie zijn te vertalen', aldus bandleider Marco Borsatan.

De ster van Patatje Metal is stijgende, getuige diverse TV- en radio-optredens en natuurlijk hun grandioze optreden op Lowlands dit jaar. Het is niet voor niks dat hun voor Giel Beelen ingespeelde jingles bijna dagelijks op 3FM zijn te horen. Op de vraag of het succes Patatje Metal nu al naar het hoofd is gestegen heeft Marco Borsatan maar één woord over: "Gelul!"