Volg en Like ons opĀ 

De flamboyante bassist Vader Macabraham gaat de gelederen van Patatje Metal verlaten. De publieksmenner en meidenversierder hangt na 6 jaar trouwe dienst zijn basgitaar aan de wilgen. Hij laat zijn metalen makkers in tranen achter, alsmede menig groupie.

ImageDe reden waarom de sinistere bassist een einde maakt aan zijn emplooi bij Patatje Metal is lange tijd onduidelijk gebleven. Maar onlangs is bekend geworden dat Vader Macabraham een ongeneeslijke seksverslaving heeft, die zijn normale functioneren belemmert. Hij kwam te laat bij optredens, al dan niet in bijzijn van zijn 'veroveringen'. Hij had alleen nog oog voor zijn
meegebrachte liefjes of nieuwe aanwinsten in het publiek, in plaats van acht te slaan op de muzikale gebeurtenis. Als gevolg hiervan hebben de overige Patatje Metal-leden besloten om Vader Macabraham linea recta naar een afkick-kliniek te sturen om daar als de wiederweerga af te kicken van zijn verslaving of in ieder geval in te wisselen voor een normale verslaving, zoals drank of drugs of het liefst allebei, zodat hij iets om over te praten heeft met de rest van de Patatjes. De dienstdoende dokter zei dat hij nog nooit zo'n zwaar geval heeft meegemaakt.

 Toch heeft Vader Macabraham in de jaren dat hij voor Patatje Metal in de spots stond niet alleen zijn leuter gevolgd. Hij volgde ook braaf het ritme, dat door de onheilige drummer Dennie Antichristian aangegeven werd. Tevens volgde hij de aanwijzingen van de charismatische metal-voorman Marco Borsatan. En hoewel zij jarenlang samen met veel plezier en volle overtuiging hebben gespeeld liep het seksuele wangedrag van Vader Macabraham zo de spuigaten uit dat zij hem een enkeltje afkickcentrum moesten geven.

Image De Patatjes zijn zeer ontriefd door dit droevige afscheid, maar zijn al druk doende een vervanger te vinden. Wil een aspirant bassist echter enigzins in de buurt komen van Vader, dan moet hij de looks hebben van Robbie Williams, de moves van Michael Jackson en de Mojo van Austin Powers. Tevens moet hij aardig op de basgitaar kunnen tokkelen.

Macabraham heeft tijdens zijn carriere bij Patatje Metal op vele grote podia gestaan, zoals Lowlands, De Zwarte Cross en Paradiso en zal komende zaterdag 11 augustus afscheid nemen als de Patatten de show stelen op het Midsummerfestival in Magraten.