Volg en Like ons op 

Patatje Metal heeft na lang zoeken in binnen- en buitenland eindelijk een nieuwe bassist kunnen inlijven: Gradje Demon neemt vanaf nu de illustere klanken uit het lage spectrum voor zijn rekening. Hoe het allemaal zo is gekomen? Hieronder volgt het lugubere levensverhaal van Gradje Demon… 

Lang geleden, op een inktzwarte dag, in een half ingestorte sparrehouten hut net boven de poolgrens en met als enige getuigen een knetterend haardvuur en de gierende ijswind, schonk een eenzame vrouw het leven aan een stevige jongen van 25 pond, met lang gitzwart haar. De sparrehouten hut was een hut met een verhaal, dat werd verteld door het kraken van het hout en de vergeelde naaktfoto’s aan de wanden.

Op het moment dat de jongen furieus zijn eerste ademteug nam, stierf de vrouw bij het aanzien van haar nakomeling: op zijn schedel bevonden zich 2 hoornen, op zijn huid het teken van Het Beest…

Na deze initiële teleurstelling sloot de nog naamloze jongen zich aan bij een roedel wolven waar hij liefdevol werd opgenomen in de groep na een gewonnen gevecht op leven en dood met de leider van de roedel.

Hij beleefde vele gelukkige jaren totdat hij voor het eerst mensen zag: een groep Inuit Eskimo’s rondom hun nederzetting ergens in het zuidelijkste puntje van Noord Alaska.

Binnen een half uur zou Gradje 79 nakomelingen verwekt hebben…

De Inuit gaven hem uit eerbied de naam Gradje Demön, wat zoiets betekent als hij die een opgewonden hengst doet huilen als een pasgeboren merrie. Maar ja, de Inuit hebben ook meer dan 200 woorden voor sneeuw…

Voor één ding heeft Grad echter een enorm respect: de diepe, bulderende toon van de ijskoude poolwind die over de toendra jaagt. Opeens bevat Gradje zijn levensmissie in al haar glorie: deze allesvernietigende toon zou in een instrument gevat moeten worden. Een instrument dat Gradje in staat zou stellen deze toon op elk moment te kunnen oproepen! Gradje werd bassist! 

De volgende jaren zijn schimmig. De naam Gradje Demön duikt regelmatig op en wordt in verband gebracht met onder andere het beëindigen van de Cuba crisis, de uitvinding van de dieselmotor, de oprichting van Black Sabbath waarin hij lead basgitaar zou hebben gespeeld en hoofden van herdershonden zou hebben afgebeten.

Ook wordt Gradje beticht van betrokkenheid bij het ontmaskeren van Milli Vanilli en zou de documentaire Some Kind Of Monster zijn opgenomen door Metallica na het aanschouwen van een 3 uur durende bassolo van Gradje. Tevens heeft het libido van Gradje Demön geleid tot de beruchte pukkels van Lemmy, die uit pure frustratie na een gezamenlijk avondje stappen op magische wijze zijn verschenen, nadat iedere dame uit Los Angeles de uitdrukking “A full Gradje” synoniem heeft gesteld aan ultiem en volledig bevredigd zijn.

Tevens bestaat het aan zekerheid grenzend vermoeden dat één van de Dode Zee-rollen volledig aan Gradje gewijd is.

Het ontstaan van 10.000 Watt basversterkers ligt vrijwel zeker ten grondslag aan een dispuut met Jim Marshall tijdens Woodstock 1969, waar Gradje uit pure frustratie vanwege het veel te zachte volume ter plaatse op de eerste gelederen van het publiek begon in te beuken. De uitvinding van de slampit wordt derhalve aan Gradje Demön toegedicht. Bass hoor je immers niet alleen, die voel je ook! 

Over de vader van Gradje bestaan verschillende vermoedens. Legendes en overleveringen wijzen met enige regelmaat naar verschillende goden uit het Walhalla, maar tevens zijn er vermoedens dat hij een directe afstammeling zou zijn van Lucifer. Andere bronnen wijzen Merlijn aan, maar het kan niet vastgesteld worden of hier sprake is van de natuurlijke vader, of van een belangrijke vaderfiguur tijdens de opvoeding van Gradje. 

Slechts een paar maanden geleden is Gradje via verspreide fracties van de voormalige KGB weer in contact gekomen met zijn vroegere kameraad uit het vreemdelingenlegioen Dennie Antichistian, met wie hij de wapenen en vele vrouwen heeft gedeeld in het hete zand van Afrika.

Dennie vertelt tijdens een weken durend drinkgelag over de heldendaden van de Vijf Metalen Ruyters van den Apocalyps, die worden bezongen in hun Nederglamrockiaanse hymnen. Dennie geeft aan dat er zware taak ligt, daar de schier onvervangbare Vader Macabraham is opgenomen vanwege een chronische seksverslaving en niet meer zou wederkeren.

De gedwongen internering van Vader Macabraham doet Gradje besluiten in die periode  slechts een beperkt aantal dames te schaken om geen argwaan op te wekken…..

Gradje werd meteen razend enthousiast en was klaar voor een nieuwe veldtocht.

Na een afmattende audiëntie bij de Hoge Heeren van de Nedermetal: Borsatan, Shaffy, Antichristian en Beest, bleek het voorbestemd te zijn: Gradje Demön is ingelijfd binnen de gelederen van Patatje Metal en zal zijn eeuwige toorn op de hoofden van het legioen van onschuldige fans doen neerdalen.

Tot op heden is het echter niet gelukt Gradje Demön op de gevoelige plaat vast te leggen. Ook de archieven van de gezamenlijke veiligheidsdiensten bieden geen soelaas.

Verwacht wordt echter dat binnen onafzienbare tijd beeldmateriaal beschikbaar zal zijn.