Volg en Like ons opĀ 

 Soms staat het stoplicht op rood

Een andere keer staat het op groen

In de Gelderse stad Almelo

Is immer wat te doen

Maar de Almeloërs zelf

Verschieten pas van kleur

Als zij de realiteit beleven

Van de Patatje Metal-terreur

  

Dat is natuurlijk een puik stukje dichtwerk wat uw chroniqueur daar ten beste geeft. Dat neemt niet weg, dat de Almeloërs, die een fijne rockcoverband verwachten ineens oog in oog komen te staan met de Patatjes Metales.

Dat is inderdaad heel andere koek. Heeft geeneens iets met koek te maken, maar met de expansiedrift van rocklustige despoten. Zijn zij immers niet begenadigd met de gave van het wiegen (of stoten) met den heupen, zo, dat de aanwezige young ladies niet anders kunnen doen dan er gefixeerd naar staren, terwijl zij zo ongeveer om de anderhalve seconde een doekje naar hun mondjes moeten brengen om hun lippen te deppen?

Anders kwijlen zij zo in hun eigen décolleté. En dat lijkt me dan toch meer iets wat je aan de Patattekes moet overlaten. 

 

Maar de aanwezige jongens komen ook aan hun trekken. Zulks moet u niet in een seksuele context zien, want, hoewel zij in leder gekleed gaan, zijn de Patatjes toch geen gay boys.

Neen, dat moet u, lezer, meer zien als polemisch gegeven. Daarmee bedoel ik dat De Patattekes Metales en met name die aartslelijke Marco Borsatan het niet verkeerd zouden doen als oorloghitsers in woelige tijden. Zij doen agressie en woede ontvlammen in menig brave borst. En dat alleen maar door het spelen van fijne meezingers. Is dat geen toverwerk, jongens? Ja dat is het zeker.

 

Maar iedereen moet zijn of haar moeder thuislaten. Zij gaan alleen maar in wilde paniek naar de politie rennen als zij de patatjes van metaal zo bezig zien. Of misschien zijn ze iets volwassener dan dat en zien ze de Patattekes slechts en alleen maar al bespringenswaardige objecten.

 

Ondanks al deze onwaarschijnlijke prietpraat is er eigenlijk maar één ding, dat de jongens van Patatje Metal ambiëren en dat is feestmaken en bierdrinken.

Dat willen ze niet alleen doen, maar met jou, websurfer. Dus wees erbij en laat je deze kans niet ontglippen!

 Plaats: Café de Stam te Almelo

Datum en tijd: 28 oktober, 23:30u

Meer info: www.cafedestam.nl