Volg en Like ons opĀ 

ImageHeeft u, Internetsurfer en metalfan, weleens een rolbliksem gezien? Of bliksem, die niet vanuit de wolken naar de grond gaat, maar juist de andere kant op, van de grond naar de wolken? Heeft u weleens mede gemaakt dat de hemel, hoewel onbewolkt, inktzwart was en er geen ster te zien was? Dat soort dingen gebeuren namelijk altijd, enkele weken voordat een Patatje Metalconcert zijn aanvang neemt. Vroeger werd men dan al heks of toovenaar beticht en men moest dit bekoopen met den dood.
Gelukkig zijn we nu in de verre toekomst. (even terzijde maar veel science fictionliteratuur speelt zich af in een tijd die voor ons nu het verleden is. Ik dwaal af. Nu eens niet over hitsige tsjiks, maar meer een soort filosofiese bespiegeling.)
De verre toekomst dus, en de Patatje Metalaars worden niet gezien als heksen of wat dan ook, maar als helden. Toch is er met de jongens iets vreemds aan den hand. Zo koomen zij slechts ongaarne in het daglicht en zijn hun gelaten, wanneer zij niet aan het rocken zijn, krijtwit en ademen zij nauwelijks.
Wanneer zij aan het rocken zijn, lijken ze bovenmenselijk te zijn. Stoerder en groter dan de meest potige krachtpatser van het dorp. En de vrouwtjes kunnen hun oogen niet meer van deze in leder en spikes gestoken heerschappen afhouden.
Wat gebeurt er nog meer, weeken voor den aanvang eener Patatje Metal concert?
Nu, websurfer en aanstaande Patatje Metalidolaat, bloed. Veel bloed. De mensen dromen ervan, dat het in stromen door hun straten loopt. Dat het bloed regent, dat tegen hun raampje spettert en heel hun huis viesmaakt. Ook sopt het grasveld (in hun dromen dan) van het bloed. De beelden in de kerk wenen. Maar ook ergere dingen gebeuren er met de beelden in de kerk, die uw Chroniqueur niet op durft te schrijven om dat dat richting blasfemie zou gaan.
En bij de mensen thuis hebben ze veel last van exotische schimmels en alle planten vertonen ineens een soort groeispurt en sterven daarna. Ik ken een verhaal van een oud vrouwtje ... Nee dat duurt allemaal te lang. Ik ben nu al ernstig aan het zondigen tegen allerlei internetprotocollen.
Komt allen kijken als je durft. En als je niet durft, kom ook. Neem je vader en je moeder mee. Behalve als je daar geen zin in hebt. Doe het dan niet.
Wanneer? 18 juli, tijd  nog niet bekend
Waar? Walhalla Deurne (Zomerfeesten)
Meer info? www.zomerfeesten-deurne.nl
Kledingvoorschriften: Misschien is het leuk als de dames een lange en kuise rok aandeden met niks eronder. De heeren kleden zich op ouderwetse wijze. Misschien een hoedje op en witte handschoenen. Of niet. Het is ook meer een richtlijn.