Volg en Like ons opĀ 

Image
Vier van de vijf ruiters van de apocalyps
De zwaarmoedige klank van pauken en de laatste maal dat de kerkklok beiert. Dit is het geluid dat weederklinkt in Vessem als de Patatje Metalaars aantreden.
Zij zijn gezeten op vijf paarden, allen verschillend van couleur. De eene is wit, het andere rossig en een derde zwart. Er zijn twee paarden bij, bereeden door Het Beest en Rammstein Shaffy, waarvan de couleur lastig is vast te stellen, omdat het paard al geruime tijd niet meer in leven is en in verre staat van ontbinding verkeert. Dat weerhoudt het paard er niet van om te galopperen ende te briesen. Maar levendig klinkt het allemaal niet. Lusteloos en droefgeestig, zo klinken deze paarden. En ze zijn ook niet om aan te zien. Je kijkt er bijna doorheen. Desalniettemin zijn de brute rockers van Patatje Metal fier gezeten in hun lederen zadels, die afgezet zijn met flonkerende metalen punten.
Angst boezemen zij in, maar ook een flinter van hoopvolle verwachting. De mensen zijn immers niet bijeengekomen om de jongste dag van dichtbij mee te maken. Ze zijn gekomen om te rocken en een superoptreden te beleven.
De bezoekers van het Rietfestival te Vessem zullen het allen gaan medemaken. Vreesch ende wanhoop, alsmede verrukking ende vervoering.
Ja, de jongens van Patatje Metal, zij vermogen wat. De voorman, genoemd Marco Borsatan, heeft een woest voorkomen en een hypnotisch stemgeluid. Alleszins het geen waar jongedames een psychologische meltdown van krijgen. Een charmeur en een despoot is hij, beiden tegelijk.
De drummer van Patatje Metal, Dennie Antichristian geheten, is een gevloekte en een ondode. Nosferatu genoemd in het oosten van Europa. Voorbij het grote bos (Transsylvanië). Ineengezette stukken metaal en ruimteplastic, gecombineerd met nog levensvatbare lichaamsdelen der overledenen. In zijn benen schuilt een bovenmenselijke kracht, die NASA-wetenschappers verder niet kunnen verklaren. Het is wel een feit dat mensen die gevoelig zijn op dat vlak, van geesten enzo, dat die altijd uit de buurt blijven van een Patatje Metal concert.
Dus, u bent gewaarschuwd. Als dit alles u niet afschrikt, als u een durfal bent en bereid bent de duvel in het gezicht te hoesten. Komt en aanschouwt. En niet minder, luistert!
Tot dan!

Waar? In Vessem
Wanneer? 29 augustus, ongeveer om 22:00u
Meer info: rietfestival.hyves.nl
Wat moet ik aan? Mannen: een spijkerbroek en een blote borst. Vandaag wordt een mooie dag.
Dames: Een luchtig kleedje.