Volg en Like ons opĀ 

ImageDe Patatjes van Metaal zijn van oorsprong prinsen en koningen. En in hun tijd droegen zij fleurige en veelkleurige kledij. Zij waren het niet die de luit ter hand namen, maar daartoe hadden zij muzikanten en hofnarren. Zij zelf dansten met hun hofdames. Maar toen er duistere tijden kwamen, veranderde alles. De Patatjes van Metaal veranderden en alles aan hen veranderde. Hun levens-stijl, hun interesse en ook hun klederdracht. Nu is het allemaal zwart en bezet met fonkelende spikes, die de ondergaande zon wederkaatsen. Maar zij bezitten nog wel de paarden die zij eens bezaten. En zij berijden deze op het moment dat de zon ondergaat op de dag dat ze moeten optreden.
Het eerste wat men altijd hoort is het holle gehinnik van de reeds lang overleden paarden. Maar de paarden leven toch door, op een bepaalde manier. Aan de ene kant stinken zij en zijn zij (de paarden dus) de gehele dag en nacht bang voor hun meesters (de Patatjes), aan de andere kant is elk paard zo sterk als een span ossen en turen zij door hun rode ogen de wereld in en briesen zij kolkend stoom door hun neusgaten.
Ik dwaal weer eens godsgruwelijk af, wat had ik eigenlijk te melden? U weet het, websurfer en Patatje Metalfan, ik kan nog wel even zo doorgaan over die Patatjes. En bijvoorbeeld dat er zich schrikwekkende verschijnselen voordoen, weken voordat zij aantreden op een bepaald podium. Zoals daar zijn ouwe mensjes die midden in de ochtendmis opstaan en meneer pastoor de huid volschelden. Niet dat de Patatjes dat graag zien, helemaal niet. Zij koesteren mededogen voor de mensen. Maar zoals het bij de levende mensen is, zo is het ook bij de ondoden (nosferatu), zij hebben niet slechts één enkele emotie en één enkele mening. Neen, zij beschikken over een hele bank aan meningen en emoties. Dus bijvoorbeeld de Patatje Metal-voorman Marco Borsatan, is hij niet op hetzelfde moment mededogenloos en vol van mededogen? Ja, hoor ik u roepen vanachter de PC. Tevens hoor ik u roepen: "Houd op met die lulklazerij en vertel eens waar en wanneer ze nou optreden, dan kan ik er naartoe!"
Dus dat doe ik en dat vertel ik. Bij deze:

Waar? In Aalten, in een prachtige feesttent
Wanneer? Zaterdag 14 november
Hoe laat? Exact om 23:05u
Wat, O, Chroniqueur, is uw kledingadvies?
Voor de heren: kleed u zich dik aan. Het wordt koud vannacht
Voor de dames: Ik heb gehoord dat het een zwoele nacht wordt, zeer zeldzaam voor zo midden november.
Het beste is dus als u bijna niks aantrekt. Behalve als u een oud besje bent, of hard op weg er één te worden, dan geldt voor u het voor de heren geldende kledingadvies annex weersvoorspelling.