Volg en Like ons opĀ 

(c) Marcel van GerwenIn Bakel was het mooi. Er was een niet mis te verstaan podium opgebouwd naast het kerkplein en daar ving de groep Ratz aan met fijne liederen. Die zanger van hen was ook niet te beroerd om keer en opnieuw Patatje Metal aan te kondigen en te vertellen hoe een gave band wij wel niet waren en dat we dit jaar op Lowlands speelden. Geen woord van gelogen dus.


De Patatjes hadden het lekker naar hun zin in de artistenkleedruimte, want die was fijn gesitueerd naast het kerkhof. Helemaal te Patatje Metal, zeg maar. (Maar volgens Marco Borsatan zelf moesten we niet zo hard brallen in de buurt van dat kerkhof. Hoe zit dat?) Allez allez.

Toen de zanger van Ratz genoeg lof had gesproken over de Patatjes was het zaak om dat te bewaarheden (dit is geen echt woord hoor, lezer, meer een 'neologisme' een nieuw verzonnen woord. Ook nog informatief, die PM-site.) De Patatjes stormden het podium op. Marco kwam uit zijn grafkist stommelen

(c) Marcel van Gerwenen de show was begonnen. De Bakel-en-omgevingenaars gingen helemaal en finaal uit hun dak vanwege de rockfantasmorgasmes die zich voor hun ogen en oren voordeden. Toen de show een feit was waren ze nog helemaal uitzinnig en ze riepen de reeds dodelijk vermoeide Patatjes gewoon terug, om nog een liedje te spelen. Anders zwaaide er wat. Uiteindelijk zwaaiden er een hoop handen op de wijs van De Vlieger. Maar daarna was het echt gedaan en de vijf Ruiters van de Patatjes hielden er gewoon mee op.

Maar ze hielden nog niet op met zuipen want ze hadden daar Jupiler Bier.