Volg en Like ons opĀ 

De dag van het levenslied in Nijmegen is immer een dag waarop allerhande artisten zich vergrijpen aan Nederlandsche meedeiners. Maar de aller allerbeste zijn toch wel Patatje Metal. Zij weten de Nederlandse evergreens naar een hoger plan te tillen.

ImageOok 13 mei jongstleden was het weder zo ver. De Patatje Metalaars stonden oog in oog met duizenden smartlappenfans, die al begonnen de dansen en te joelen bij het aanzicht van de metaljongens. De jongens hadden krap 25 minuten en daar propten ze zoveel mogelijk energie en metal in. 

Voorman Borsatan liet maar weer eens horen uit welk metaal hij gesneden was. Ook Het Beest, Vader Macabraham en Rammstein Shaffy liepen er op hun dierlijkst bij. Dat konden de jonge (en niet zo jonge) deerntjes wel waarderen. Dit alles werd natuurlijk aangejaagd door de onstopbare half-mens half-machine Dennie Antichristian.

ImageEr was zelfs een vrouw zo bout dat ze half het toneel opklom, omdat ze graag een kusje wilde van respectievelijk Marco, Rammstein en Vader. Maar als de jongens zich in hun goedheid naar haar toe hadden gebogen, greep ze hen achter in de nek en dwong een volmondige lebberzoen af! Niet dat dat de Patatjes niet elke dag gebeurt, maar schrikken was het wel.

Nog erger schrikken was het toen Vader Macabrahams peperdure pruik van paardenschaamhaar van zijn hoofd werd getrokken door Het gemene Beest. De pruik bleef haken aan zijn gitaar en hij zwierde er parmantig mee rond. Gelukkig voor Vader keken alle chicks toch naar zijn kruis, dus niemand heeft iets gemerkt.

Maar al snel was de kleine tijdsgeul die de Patatjes geboden was weder voorbij en moesten zij zich backstage weer onfatsoenlijk gaan gedragen. Zoals bijvoorbeeld Rammstein Shaffy, die bij een chick op schoot ging zitten in plaats van andersom. Dat is godsgeklaagd. Maar die tsjik hield het wel snel voor gezien toen ze merkte dat Rammstein zonder laarzen net tot haar tietjes reikte. Op sabbelhoogte zou ik zeggen, maar zij wilde er niks van weten.

Tot zover de berichtgeving over De dag van het levenslied