Volg en Like ons opĀ 

ImageDeurne 18 juli 2009, van uw verslaggever
De Patatjes zijn vorsten. Rock-koningen. In Deurne dachten ze een doordeweekse metalband te hebben uitgenodigd. Daar kwamen ze ras van terug!
Zodra de Patatjes verrezen op het podium werd het een ogenblik stil, terwijl men afwisselend keek naar de gestaltes die hun posities innamen op het podium en naar de donkere wolken die zich samenpakten boven de weidse Brabantse vlaktes. Wolken, die eerder paars en zwart leken dan het normale donkergrijs (of wit). Onheil en rolbliksems.
De Patatjes begonnen en meteen waren de Deurnenaren in aanbidding van de rockgiganten van eigen bodem. De explosieve en theatrale metaalbewerking was niet tegen dovemansoren gericht.
De metalgeweldenaars gaven een wedergaloze show ten beste, die de Deurnenaren nog lang zal heugen.
Maar daar was de koek niet eens mee op! Achter de coulissen ging de fun nog gewoon door en werd er ouderwets gemusiceerd met René van WC-experience op de penspiano. Voor de intimi werden onder meer een te gekke uitvoering van het kleine café aan de haven ten gehore gebracht. Malle Babbe en de Clown kwamen ook voorbij. Ondertussen zaten Bennie Rijman en de overige Patatjes naar allerhande chicks te gluren. (En wellicht te betasten, maar dit vertelt de overlevering niet. Maar ga er maar van uit.)
Het werd nog een mooie zomernacht.