Volg en Like ons opĀ 

 ImageBeckum 12 juli 2011, Van uw verslaggever. In Beckum daar houden ze van een feestje bouwen. Om het feest nog meer cachet te verlenen werd Patatje Metal uitgenodigd. Dit is een ingewikkeld proces, waarbij een rijke oudere heer en zijn knappe dochter in het spel zijn. Deze worden geintimideerd. Er komt nog een verkleedpartij bij kijken met opplaksnorren en nepbrillen en dan pas kun je Patatje Metal huren. Het kan ook zijn dat ik ze verwar met het A-team.

Either way (zelf heb ik er een geweldige hekel aan als mensen maar Engelsche frasen gebruiken in een Nederlandsche tekst. En nou doe ik het zelf!) de Patatjes kwamen aan, Zij kwamen, zagen en rockten er de pannen van het dak. De Nederlandschtalige medeiners, die van een turboinjectie waren voorzien gingen erin als zoete broodjes, die even tevoren met een sneltreinvaart over de toonbank waren gegaan. De dames en heren in Beckum gingen van lieverlee en met gezwinde afwisselinging schaterlachen, meebrullen, huilen van verdriiet en zichzelf heim`lijk genot verschaffen. Het was een spektakel dat zij daar nog nimmer hadden medegemaakt. Er zal nog lang over nagepraat worden. Maar niet door iedereen. Sommigen gedroegen zich zo buitennissig dat zij dat het liefst rap vergeten. 

Toen de show voorbij was en ook nog een kleine toegift was gespeeld, bestegen de Patattekes (in het donker waar niemand hen zag) hun paarden weer en stegen zo ten hemel.
Dit is niet helemaal waar. Zij zopen totdat niemand meer kon lopen of staan en toen kwam de Patattenmenner Bennie RIjman iedereen in de wagen proppen. En toen was de avond echt voorbij.