Volg en Like ons opĀ 

Image
Marco Borsatan is even geniaal als gevaarlijk

Zaterdag 12 januari 2013. Van uw Chroniqueur. Als de Patatjes komen optreden dan is het al feest, maar als dit optreden wordt ingeluid door een striptease-act, dan is het hek van de dam. Dit avondje in Elsloo was blijkbaar een men-only-evenement. Dat is half Engels en het betekent dat vrouwen niet welkom waren. Behalve dan die ene die zich ontkleedde op het podium. Die was wel welkom.
Er waren nog meer acts, die de boel opluisterden, zoals ook de professionele grappenmaker Arie Koomen. Dewelke niet alleen grappig is, maar ook sympathisch (de lezer spreke dit op zijn Duits uit).
Ja en toen kwamen de Patatten daar de boel op zijn flikker geven in Elsloo. De drums beukten, de bassen bromden, de gitaren gilden. En de frontman Marco Borsatan deed door zijn optreden en eeuwigheidsomvattende stemgeluid iedereen van zijn geloof vallen.
[behalve als hun geloof eruit bestond dat Patatje Metal de beste band was op de hele aarde, met als voorman de Metalen Heiland, die zowel onschuldig is als een pasgeboren lam als woest en ongenadig als een tirannieke despoot. Dan werden zij slechts bevestigd in hun geloof]
Alleen maar kerels, kunnen jullie, lezers het je voorstellen? Maar de sfeer zat er goed in. Iedereen zong mee en het bier vloeide rijkelijk. Het meeste toch wel in de kelen der aanwezigen. Een deel werd verspild.
Er kwam zich ook een heer melden (de Prins Carnaval van Beek), dewelke ook wel een moppie vermocht te drummen. Althans naar eigen zeggen. Dus deze werd uitgedaagd om achter het Patatje Metal-drumstel (u kent het wel, het draagt de dubbele tronie van de angst en vervreemding inboezemende Nico Haat) en daar een drumsolo weg te geven.
En dat was lang niet slecht! Ginne flauwe zeik, zeg maar, die trommelende Prins Carnaval.
Wat er verder gebeurde weet ook niemand meer want alles ging verloren in alcoholische nevelen.
Volgende keer weer!