Volg en Like ons opĀ 

De komst van de vijf Ruyters boezemt menigeen een onheilige angst in. Zij komen aangereden, gezeten op de ruggen van vijf pikzwarte, zeer grote paarden. Deze paarden hebben geen ogen zoals normale paarden maar slechts het oogwit, dat het zilveren maanlicht wederkaatst, kan men zien. Hun flanken zijn nat van het zweet en bespat met het schuim uit hun bek. Achter hen stuift een stofwolk op, maar hoefgeklop is niet te horen, want hun hoeven raken de grond nimmer. Op hun ruggen gezeten, in harnassen van gesinterd staal, zijn de bendeleden van Patatje Metal. Hun gezichten staan strak en nimmerheen verlaat een glimlach hun gelaat.

Zij komen in de nacht om te heersen en het nachtelijk leven naar hunne hand te zetten. Dit doen zij middels de krachtige en niet mis te verstane tonen van de nederpop-glammetal. Want net zoals een karateka of een zen-boeddhist strenge leefregels heeft, zo heeft ook een Ridder in de Orde van Nederpop-Glammetal strenge regels, die dicteren hoe hij zijn leven in moet richten en hoe hij de rest van de wereld dient te benaderen.

Inzake rocken is dat geheel eenvoudig. De wereld moet onderworpen worden aan alleenheerschappij van Patatje Metal. Eenieder dient zich als de onderdaan te beschouwen van het onheilige vijftal, dat zich in de nacht roert en podia bestijgt om hun kwaadaardige wil te verkondigen. Dat zij hiervoor nederpopliedjes gebruiken is alleen maar logisch, als je er heel lang overnadenkt en daarbij hyperintelligent bent. Vrijdag 25 augustus is het wederom zover. De wansmakelijk wanklanken van deze ridders, zullen de zaal Bibelot vullen, die men kan vinden in Dordrecht. Als u zich wenst te onderwerpen aan de wrede wil van Marco Borsatan en zijn kornuiten, komt u daar hene. Als u dat niet wil, kom dan toch maar.

Tot daar, dan!

25 augustus 2006: Bibelot te Dordrecht, tijd ongeveer 21:30u