Volg en Like ons op 

Oude aankondigingen

Heeze is de parel van Brabant. En gek genoeg, of ... helemaal niet, vieren ze daar de Brabantsedag. In principe is elke dag daar de Brabantsedag, maar daarover zal ik, uw Kroniekschrijver niet te ver uitwijden. Maar wel over het volgende: Brabantse nachten zijn lang, wordt er zo vaak gezongen, maar op 25 augustus is de dag (De Brabantsedag, dus) toch nog langer dan de nacht.

Een dag eerder, vieren de wagenbouwers van de Brabantsedag een mooi feestje om hun aller inspanningen af te ronden en te vieren.
Om dit festijn kracht bij te zetten treden de Patatjes aan om het geheel te verlevendigen.
Ik maak het warriger dan het hoeft te zijn. [haalt diep adem:]

De beste mensen die al die prachtige praalwagens van de Brabantsedag in elkaar zetten, zijn de avond tevoren toe aan een feestje. Dat vieren ze met iedereen die er maar bij wil zijn in een prachtige en hiertoe uitgeruste tent in de gemeentehuistuin.
Ze hebben de verschrikkelijke vergissing begaan de te paard gezeten rockhelden van Patatje Metal uit te nodigen die daar komen op treden.
Blijkbaar zijn the Men in Black langsgekomen met die vibrator-met-flitslicht, want niemand schijnt meer te weten hoe dat soort Hollandse meezing-slash-metalpraktijken eindigen. Ik zal het nog kort voor uw geestesoog oproepen.
De maniakale sekteleider Marco Borsatan weet alle jongedames in vervoering te brengen en jong-gehuwden in verwarring. Iedereen wordt verliefd op de Patatje Metalaar van hun voorkeur en zij geraken slaags om het minste of geringste.
Het bier vloeit rijkelijk. Ook proberen de mensen nieuwe dingen uit, zoals kopstoten, dieptebommen en Turkse Brandgangers (dat laatste bestaat feitelijk niet en heb ik, uw Kroniekschrijver, zelf verzonnen).
Ik hoor de bezorgde Rammstein Shaffy al roepen om toch eens op te houden met deze woordendiarree, maar ik ben nog niet aan het eind van mijn betoog. Hoewel u ook gewoon kunt stoppen met lezen en op kun komen dagen op 24 in de gemeentehuistuin te Heeze.

Tot dan!!

 

Kledingadvies: De mannen dragen een Sindbadbroek en oliën hun blote bast in. De dames kleden zich alsof ze overhaast uit een bordeel zijn gevlucht.

Men mag vrijelijk wenen op de Dag van het Levenslied

De Patatjes van Metaal zijn broers, maar ook neven. Halfgoden, die Vadertje Tijd verslaan door onoorbaar lang te leven. God wil het niet en Hij wil ze bij Zich roepen. Maar de Patatjes geven er al eeuwenlang geen gehoor aan. Eeuwenlang? Dat is een ongekend lange tijd en helegaar niet menschelijk haalbaar. [De Bijbelvaste leezer weet heus wel dat dit treurnischwekkende onzin is, daar bijvoorbeeld Adam volgensch de geleerden iets van duizend jaar oud werd. En Methusalem bijvoorbeeld ook. Dit terzijde.] Een periode van vier jaar radiostilte is dus op deze schaal helemaal niks. Misschien moesten ze wel naar bepaalde Oosterse landen om een levenselixir op te halen ende tot rust te koomen. Hahahaha! Uw Chroniqueur zet U andermaal op het verkeerde been. Rust dat is een term die Les Patattes Métales verachten. Dat vinden zij voor types (hier moet de Kroniekschrijver op zijn woorden passen...) types die wel tot het manlijk geslacht behooren maar tevens corduroy broeken draagen en een handtasje hebben. Zij vinden alles 'beeldig'. Ik, hierna te noemen Uw Chroniqueur, lul maar wat. Wanneer barst het toch weder los, het onheilige vuur dat de Patattos teweegbrengen? Spoedig! Geduld is een schone zak, zeg ik altijd maar. Bijvoorbeeld op 12 Mei in Nijmegen. Dan betreden zij met versgepoetste laarzen het podium van de Dag van Het levenslied. Of de Patatjes nog even knap zijn als vier jaar geleden dat kun je zelf zien. Wees erbij!

Voor een aller- allerlaatste keer zullen de metalen maniakken van Patatje Metal een vlammende nederpop-glammetalshow ten beste geven. Dit afscheidsconcert zal plaatsvinden op de meest geschikte plek, in het hart van Eindhoven Rock City, de Effenaar. Voor de infernale boemannen van Patatje Metal valt hierna het grote doek. Maar niet zonder een laatste keer ontzettend te keer te gaan in de X-zaal van de Effenaar. Als vanouds storten Marco Borsatan en zijn mannen de metalmeezingers over het publiek uit. Voor een allerlaatste keer zijn de geharnaste nederpopliederen te horen omfloerst door wederzinwekkende partytricks en pyrotechnics. Komt dat zien en wees erbij!

Patatje Metal zag in 200X het levenslicht en zat al bij Giel Beelen aan tafel nog voordat ze een eerste optreden hadden gedaan. Verschillende grote venues volgden, zoals 013, Zwarte Cross, Paradiso, een optreden bij Vara Live en zeer memorabel optreden op Lowlands. Het gevolg van de band bestaat niet alleen uit metal-liefhebbers, wat de verwachting initieel was, maar uit iedereen die van nederpop houdt en iedereen die van een feestje houdt. De stoere metalklanken ten spijt, vormt het bouwen van een feestje het hart van een Patatje Metal-set. De band bestaat uit zanger Marco Borsatan, gitaristen Rammstein Shaffy en Het Beest. Basseur extraordinaire is André H666 en drummer Nico Haat beukt doorgaans de shit uit zijn drumstel, strakker dan de cloaca van een kolibrie. Het vijftal legt zich toe op het omsleutelen van de meest onschuldige nederpopliedjes tot metalmeezingers. Het zijn mash-ups van Het Goede Doel met Metallica, Klein Orkest met Black Sabbath, Teach Inn met Grand Magus... Verzin het maar.

20 juni 2015 is uw laatste kans om dit onderwereldse vijftal in actie te zien. Jat het laatste geld van uw ouwe omaatje en koopt een kaartje! Komt dat zien!

FAQ

Wa, echt het allerlaatste? Ja
Waar is het?: Kleine Zaal, De Effenaar, Eindhoven
Wanneer is het? 20 juni 2015
Wat moet ik aan? U mag aan wat u wilt. Het is de laatste keer. Gothic kleren zijn het mooist, natuurlijk. 
Is er nog een onderscheid tussen wat vrouwen en mannen aanmoeten? Neen in principe niet. Maar zoals immer geldt het adagium: Vrouwen zo weinig mogelijk, mannen maakt niet uit.
Is er nog meer info voorhanden? www.effenaar.nl


De zich immer een onder een donkere wolkenpak voortbewegende roedel mensdieren, dewelke zich Patatje Metal noemt. zal vrijdag de 24e zich doen horen en zien in Panningen.
Daar behoeft men zich niet over te verheugen, maar wel van te schrikken. Niemand kan zich verzetten tegen de hypnotische stem in zijn of haar geest die hen dwingt zich te begeven naar de 70s/80s night in Dok6.
De Patatjes zullen daar de avond eens even feestelijk komen afsluiten. Vreselijk feestelijk. Men zwiept met de heupen, maakt de meest onfatsoenlijke opmerkingen en behandelt Nederpopklassiekers alsof het minderwaardige vodden zijn die zomaar mogen worden gerestyled naar eigen metalsmaak.
Komt dat zien. En anders is u een loser.

Wanneer? 24 april 2015
Waar? DOK6 te Panningen
Meer weten? www.dok6.eu
Wat moet ik aan? Keurige kledij. Geen gekke dingen. Heel netjes allemaal.

Wanneer? 24 januari 2015
Waar? De Kattendans te Bergeijk
Meer info? www.kattendans.nl
Wat moet ik aan? Keurige kledij. Geen viezigheid meer jongens. Dit is een theater.