Volg en Like ons op 

Oude aankondigingen

Voor een aller- allerlaatste keer zullen de metalen maniakken van Patatje Metal een vlammende nederpop-glammetalshow ten beste geven. Dit afscheidsconcert zal plaatsvinden op de meest geschikte plek, in het hart van Eindhoven Rock City, de Effenaar. Voor de infernale boemannen van Patatje Metal valt hierna het grote doek. Maar niet zonder een laatste keer ontzettend te keer te gaan in de X-zaal van de Effenaar. Als vanouds storten Marco Borsatan en zijn mannen de metalmeezingers over het publiek uit. Voor een allerlaatste keer zijn de geharnaste nederpopliederen te horen omfloerst door wederzinwekkende partytricks en pyrotechnics. Komt dat zien en wees erbij!

Patatje Metal zag in 200X het levenslicht en zat al bij Giel Beelen aan tafel nog voordat ze een eerste optreden hadden gedaan. Verschillende grote venues volgden, zoals 013, Zwarte Cross, Paradiso, een optreden bij Vara Live en zeer memorabel optreden op Lowlands. Het gevolg van de band bestaat niet alleen uit metal-liefhebbers, wat de verwachting initieel was, maar uit iedereen die van nederpop houdt en iedereen die van een feestje houdt. De stoere metalklanken ten spijt, vormt het bouwen van een feestje het hart van een Patatje Metal-set. De band bestaat uit zanger Marco Borsatan, gitaristen Rammstein Shaffy en Het Beest. Basseur extraordinaire is André H666 en drummer Nico Haat beukt doorgaans de shit uit zijn drumstel, strakker dan de cloaca van een kolibrie. Het vijftal legt zich toe op het omsleutelen van de meest onschuldige nederpopliedjes tot metalmeezingers. Het zijn mash-ups van Het Goede Doel met Metallica, Klein Orkest met Black Sabbath, Teach Inn met Grand Magus... Verzin het maar.

20 juni 2015 is uw laatste kans om dit onderwereldse vijftal in actie te zien. Jat het laatste geld van uw ouwe omaatje en koopt een kaartje! Komt dat zien!

FAQ

Wa, echt het allerlaatste? Ja
Waar is het?: Kleine Zaal, De Effenaar, Eindhoven
Wanneer is het? 20 juni 2015
Wat moet ik aan? U mag aan wat u wilt. Het is de laatste keer. Gothic kleren zijn het mooist, natuurlijk. 
Is er nog een onderscheid tussen wat vrouwen en mannen aanmoeten? Neen in principe niet. Maar zoals immer geldt het adagium: Vrouwen zo weinig mogelijk, mannen maakt niet uit.
Is er nog meer info voorhanden? www.effenaar.nl


De zich immer een onder een donkere wolkenpak voortbewegende roedel mensdieren, dewelke zich Patatje Metal noemt. zal vrijdag de 24e zich doen horen en zien in Panningen.
Daar behoeft men zich niet over te verheugen, maar wel van te schrikken. Niemand kan zich verzetten tegen de hypnotische stem in zijn of haar geest die hen dwingt zich te begeven naar de 70s/80s night in Dok6.
De Patatjes zullen daar de avond eens even feestelijk komen afsluiten. Vreselijk feestelijk. Men zwiept met de heupen, maakt de meest onfatsoenlijke opmerkingen en behandelt Nederpopklassiekers alsof het minderwaardige vodden zijn die zomaar mogen worden gerestyled naar eigen metalsmaak.
Komt dat zien. En anders is u een loser.

Wanneer? 24 april 2015
Waar? DOK6 te Panningen
Meer weten? www.dok6.eu
Wat moet ik aan? Keurige kledij. Geen gekke dingen. Heel netjes allemaal.

Wanneer? 24 januari 2015
Waar? De Kattendans te Bergeijk
Meer info? www.kattendans.nl
Wat moet ik aan? Keurige kledij. Geen viezigheid meer jongens. Dit is een theater.

 

Uw favoriete band gaat optreden in de centraal gelegen stad U.
Het is een geheimzinnige toestand, want het is is "ergens in een park"  en de precieze tijden zijn ook nog niet bekend.

Wanneer is het? 31 mei 2014 dus
Waar is het? ergens in een park. nadere info later op deze site.
Meer info? Meer info heb ik echt niet, jongens. Het blijft een geheimzinnige bende. Mystiek.
Wat moet ik aan? U verwacht toch zeker niet dat ik een zinnig woord kan optekenen over uw kleedwijze als ik niet eens precies weet waar het is?

Gekkonhuisch! Dat is een term die uw Chroniqueur zo binnenvalt als hem ter ore komt dat de wilde bruten van Patatje Metal in hunne eigen hometown (deels dan) een moppie gaan rocken. En nie zo'n bietje rocken. Gewoon rocken als de besten. Want zij zijn de besten. Neenee, niet de beesten. Alhoewel dat komt ook een aardig end in de spreekwoordelijke richting. Want zij (de heren van Patatje Metal) houden er beestachtige denk- en handelswijzen op na, die allen geboren zijn uit een onstuitbare geslachtsdrift. Leest nu maar niet meer verder als ge een moeke bent en uw kroost heeft bij zichzelve het goed en verstandig en juist bevonden om de krankzinnig muziekbende van Patatje Metal te bezoeken. Zij weten zeker niet wat hen te wachten staat, of juist wel. Uw Chroniqueur lult er weer als een razende op los. Er staat echter buiten kijf dat als ge een ingezetene bent van Heeze, en toch zeker wel een toffe griet of toffe vent, dat ge moet komen opdagen op dit optreden. Anders kunt ge wel met een laars tegen uw eigen domme hoofd slaan. Ter zake nu.


Wanneer is het? 28 juni 2014. Om 20:15u reeds! De oplettende lezer had het ook al in de titel dezes kunnen zien staan. Niet dat een oplettende lezer zijn een vereiste is om ofwel het Patatje Metal-optreden te bezoeken, ofwel deze zeverpraat te lezen. Sterker nog het zou het beste zijn als u, lezer, de zaak maar een beetje half half las, want het meest is toch maar gelul in de spreekwoordelijke ruimte. U dient wel de goeie helft te lezen zoals bijvoorbeeld informatie betreffende:
Waar is het? In 't Perron in Heeze
Is er meer info voor handen? tperron.nl
Wat dien ik voor kledij aan te trekken? Dat is een vrij eenvoudige zaak. Als je een manskerel bent: kleren die vies mogen worden. Als je een vrouwspersoon bent: Geen kleren die vies mogen worden.