Volg en Like ons opĀ 

Wanneer de Patatjes van Metaal ergens hene gaan, dan vinden zij daar de straten leeg. Mensen sluiten deuren en ramen en huismoekes houden hun kroost angstvallig binnen. Immer is het dus erg rustig als de Patatjes ergens arriveren. Maar dit verandert zo gauw als zij het podium bestijgen.   

Bijna altijd is er wel iemand die de onheilige naam van Patatje Metal op een poster zet. Ongelukkige! Weten zij niet dat de naam 'Patatje Metal' reeds een hypnotische nieuwsgierigheid oproept bij menigeen. En zodra Marco Borsatan met zijn posse het podium opstapt is het al helemaal te laat. Gelijk een vijftal moderne rattenvangers van Hamelen zijn zij. Bij de brute klanken van hun instrumenten en natuurlijk het zuivere keelgeluid van sekteleider en metaal-halfgod Marco Borsatan komen zoons en dochters van Irnsum kijken naar wat er te doen is op buspop, ofschoon hun vader 't hen verbood.

Het zal hen een partij kunnen bommen. Ze doen wel meer dingen die niet mogen, zoals roken. En scheelt 'roken' niet slechts één letter met 'rocken'? Inderdaad, dus dat doen ze gewoon.

En zoals het gaat op Patatje Metal-optredens, slaat hun nieuwsgierigheid meteen om in aanbidding en een liefdesgevoel jegens hun favoriete Patatje Metalaar. Vaak is dat Marco Borsatan, en dat is natuurlijk ook een stoere jongen met een hele fraaie uitdossing, maar onwaarschijnlijk vaak is het toch Dennie Antichristian die de harten van de jongedames bespeelt, terwijl hij toch voor meer dan de helft achter de potjes en de pannetjes is verstopt!? Misschien is het wel zijn roekeloze uitstraling of zijn maag're maar toch gespierde lichaam. Of misschien, ja, dat is toch wel het meest waarschijnlijke, misschien is het omdat hij zo asymmetrisch is. Chicks dig that.

Jullie kunnen het allemaal zelf komen beslissen, maar alles op eigen risico.

Waar?: In Irnsum (Friesland) op Buspop

Wanneer? 25 november 2006 rond een uur of 1 's nachts (dus eigenlijk op 26 november)

Wat moet ik meebrengen? Jongens: Veel geld om daar bier van te kopen.

Meiden: Een schone slip. 

Image