Volg en Like ons opĀ 

ImageBenschop (in de buurt van Utrecht) is een plaats waar men van serene rust kan genieten. Behalve dan op 5 juni in het Jaar des Heeren 2010. Want op deze onheilige dag komen de doodsruyters van Patatje Metal Benschop aandoen. Denk er niet te licht over, lezer en Patatje Metal-aanbidder. Op zo'n mooie late lentedag moet de lucht natuurlijk blauw zijn en de insectjes vrolijk rondzoemen. Echterrr... Deze dag is anders. De dag is juist heel stil, en men hoort geen vogel of insect. De mensen op straat zeggen niks tegen elkander en zelfs de beste vrinden lopen elkaar op straat zonder een woord voorbij.
De lucht is een vuil soort rood gekleurd en het lijkt erop alsof er op elk moment zich een bloedregen over het vredige Benschop kan uitstorten.
Dat zal allemaal niet gebeuren en op enig moment zullen de Patatjes zich aandienen. Zij zijn niet aan hun gelaten herkenbaar, want deze zijn diep verstopt in de schaduw van de capuchons van hun mantels. Zij komen aangereden, gezeten op met metaal behangen paarden, die groter zijn dan enig paard, dat enige Benschoppenaar ooit heeft aanschouwt. De paarden zijn statig en geruisloos, want hun hoeven geraken den grond nimmer.

Het muzikale vijftal wil helemaal niet de menschen angst inboezemen, zelfst het tegendeel hebben zij voor ogen. Zij willen juist dat de mensen plezier hebben en dansen en hun dagelijkse sores vergeten. Daar slagen zij evenwel niet in tot het moment dat de eerste maat wordt ingezet.

Maar u moet het zelf komen medemaken, lezer, om het allemaal te geloven. En gij zult zien, dat dit Vurige Vijftal op het podium niet meer die beangstigende fantomen zijn, die ge des middags hebt gezien, maar juist vrinden en helden. Zo erg zelfs dat ge alles wil doen wat ze zeggen en u volledig wilt onderdompelen in de prachtige tot metal versmeden medezingers en ook uzelf wenst over te geven aan de genade alsmede de onnatuurlijke wil van de Patatjes van Metaal.

Hier laat ik het maar bij, doch ik zeg enkel nog: Wees erbij!
Waar?  Benschop, Damweg 482
Wanneer? 5 juni 2010, 23.30u
Is er een kledingvoorschrift? Voor de heren: zoveel mogelijk leder.
Voor de dames: Iets waarbij we de vorm en omvang van uw tetten goed kunnen zien.