Volg en Like ons opĀ 

Image
De pony van Jan Vayne zal er ook zijn
Bij slagharen denk je per onmiddellijk aan blote meiden. Herstel! Bij Slagharen denk je natuurlijk meteen aan pony's. Maar uw Chroniqueur niet! Hij is ik en ik is hij dus hij weet wat die erbarmen verdienende Slagharenaren te wachten staat. Hel ende verdoemenis. Een levende nachtmerrie. Allerlei zaken die omineus zijn, maar niet te verklaren, die gebeuren alvorens de Patatjes ook maar een voet op Slagharense bodem hebben gezet. En als zij Slagharen komen binnenrijden, dan is dat niet op verregende pony's, maar op stoere oorlogspaarden, die behangen zijn met paardenharnassen en wapenen. Ook over hun hoofd, daarover is een soort paardenhelm geplaatst. En vanachter de uitsparingen voor de ogen kan men een rode gloed zien. Dit zijn geen normale paarden. Ook zijn de paarden groter dan het grootste paard dat je ooit gezien hebt. Nu hoor ik u al vragen: Hoe lang gaat dit gezwam over die paarden nog duren? Dan heb ik daarop het volgende antwoord: Ik stop er subiet mee. Maar het diende slechts als voorbeeld hoe tegennatuurlijk de Patatjes wel niet zijn.
Ook het tegennatuurlijke huwelijk tussen metalmuziek en Nederlandstalige meezingers is zo'n voorbeeld van onechtheid en vreemdheid die bij Patatje Metal hoort. Ik waarschuw alleen maar. Wendt uw hoofd af en plaats de handen op de oren. Zo kunt ge vermijden dat ge valt onder de spel ende vloek die uitgaat van de barbaarse gekken van Patatje Metal.
Maar ik weet en u weet dat al de waarschuwingen tevergeefs zijn. U slaat ze in de wind, zodra u deze enigmatische figuren de stad ziet binnentrekken. Reeds dan bent u verkocht. En even later, u weet zelf niet eens meer hoe u er gekomen bent en wat er in de tussentijd allemaal is gebeurd, staat u te headbangen op liedjes van Bennie Nijman.
Uw Chroniqueur schudt het hoofd meewarig.

Wanneer is het dan, u heeft me nieuwsgierig gemaakt, Chroniqueur! 25 september 2010, 21:30u
En waar precies? Te Slagharen, in café Ome Dries
Meer info? www.rockinside.nl
Wat voor kleding dienen we te dragen? Als ge een man zijt is een boerenkiel afdoende. Voor de knappe vroukes lijkt het me raadzaam om een fundering aan te leggen van lingerie en daarboven een strakke jurk, of een kokerrok met daarboven een jasje en daaronder dus die prachtige nieuw aangeschafte bustehouder.
(ik hoor u al zeggen, lezer, het schijnt mij toe dat de heren zich zeer onsexy moeten uitdossen en de dames juist zeer sexy. Is het flauwekull?? Neenneen! Ik val u in de rede, het is juist een manier om de agressieve mentaliteit van de Patatje Metal-artiesten te beteugelen. Het is een soort magie. Neem dat maar van mij aan)