Volg en Like ons opĀ 

Image
In Maasbracht treden vaker bands op
De Patatje Metals zijn niet alleen gevaarlijk, maar ook nog eens lelijk. En ze doen ook lelijk. Met name tegen de moedertjes van hitsige tjiks. En terecht, die ouwe haakneuzen willen niets anders dan de gangbare rock&roll-procedure fnuiken.
Die bestaat er natuurlijk uit dat de Patatten Metaal alles binnen een dorp platbranden, opeten of ermee paren.

Dus dat staat Maaskantje ... ik bedoel Maasbracht te wachten op 19 maart. Dan komt de aggressieve metalkaravaan van Patatje Metal het dorp inrollen en dan weet je al dat het mis is. De mensen, als ze goed opletten, weten al dagen en dagen dat het mis is. Zeker toen meneer pastoor in tongen ging praten en vervolgens zijn ogen er eigenhandig uitkrabte. Het bloed dat uit zijn oogkassen spoot vormde niet toevallig het Patatje Metal logo. Zo gaan die dingen. Sommige mensen vinden het eng en zijn op hun hoede. Andere, vaak domme jonge mensen, die ook op school niet opletten, vinden het allemaal niet zo erg en gaan gewoon op de bewuste avond eens kijken hoe het eruit ziet bij die gave Patatje Metalaars, waar ze zo veel over gehoord hebben.

Deze bende geëxcommuniceerde criminelen zullen een even onvergetelijke als onvergeeflijke show ten beste geven in Maasbracht. Waar ergens precies zult u zich afvragen? Precies, dat weet uw Choniqueur ook niet, maar een kring van gebouwen zal in de fik staan en precies in het centrum van die gebouwen zul je de Patatjes van Metaal vinden, terwijl ze, zich van geen kwaad bewust, Nederlandstalige liedjes aan het verkondigen zijn.
(Denk hier maar eens over na: Is het Kwaad zich van enig kwaad bewust? Ik (uw Chroniqueur) denk van niet. Voor het kwaad is het gewoon de dagelijkse gang van zaken.)

Waar is het ergens? In Maasbracht
Wanneer? 19 maart 2011
Oh, zwarte heelmeester en liefdesgod annex Chroniquer, wat moet ik aan, vandaag?
De mannen trekken een pofbroek aan en daarboven en witte pofblouse en een zwarte ronde hoed. Zij brengen hun liefste bezit mee teneinde deze kapot te stampen op de infernale tonen van Pa, Tatje en de Metals.
De meiden trekken een strenge zwarte lange rok aan. Met niks eronder. Erboven ... dat staat vrij. Zij dienen vlechten in de haren te dragen.