Volg en Like ons opĀ 

Image
Marco gilt altijd als hij muizen ziet
De Patatje Metalaars zijn een stoer en ruig volk. Zoals soldaten, die onder de wapenen zijn, hebben zij hunne wapenen der muziek immer bij zich. Zij zijn trots en stoer en begeven zich lachend en praatjes makend op het podium.

Ziet u, lezer, het al voor zich dat soldaten lachen en praatjes makend zich naar een veldslag begeven, waarbij zij wellicht het leven zullen laten?
Neen, luidt het antwoord. Hunne gezichten staan strak en het koude zweet druppelt omlaag langs hun slapen. Maar zo niet bij de Patatjes van Metaal. De mensen in de zaal zijn immers hun vrienden en zij sluiten hen als het ware in hun armen. En daarna voeren zij hen mede middels hun prachtige, zij het luide en vreemde muziek.

Zo ook in Helden, waar zij voor een derde keer stonden.
En het was andermaal een show zoals alleen de Patatje Metalaars kunnen verzorgen. Vol pathos, vuur en passie.

De stoere voorman Marco Borsatan was zeer goed bij stem en sprak alle registers aan. Een paar krachtige uithalen lieten de dames in het publiek versteld staan en een beetje kletsnat in hun slipje worden. Zij waren nog even in verwarring gebracht door zijn gaye Rob Halford-pet, maar de schokkende heupen in de richtingen van de diverse ladies maakten zijn geaardheid meer dan duidelijk.
Grad Demön was goed bezig en liet het aanwezig volk even horen wat het was als je geen vingers aan je hand hebt, maar plectrums.


Rammstein Shaffy en Het Beest probeerden elkaar de loef af te steken door nog mooier, nog sneller, nog indringender en geiler te speler dan de ander. Zij propelleerden het publiek naar een hoger plan, waar alles mogelijk was. Het was alsof ze drugs genomen hadden, wat natuurlijk niet zo was.
En alles was niet mogelijk geweest als er niet een machine-achtige kerel achter de drums had gezeten in de persoon van Dennie Antichristiaan, die ...
Ik moet het anders uitleggen. Bij enkele dinosauriërs vroeger was de nek zo lang, dat signalen vanuit de hersenen te laat aankwamen bij het lijf. Daarom hadden die dinosauriërs halverwege hun nek ook een stel hersenen.
Zoiets is ook aan de hand bij Dennie Antichristiaan. Zijn goeddeels weggezopen brein wordt opgevangen door deel-hersenen die ergens ter hoogte zitten van zijn schouders. Daarom drumt hij zo geweldig.
Tevens ter hoogte van zijn penis zijn er hersenen ingebracht, maar dat is meer ter meerdere glorie van het seksleven van diverse groupies. Ik zal hier niet over uitweiden.
Intussen rende de bandpusher Bennie Rijman rond om wat mensen uit te foeteren, geld achterover te drukken en bier te confisqueren.
Al met al een topavondje.

Na de echte show gaven enkele Patatjes nog een impressie weg van The Village People, waarbij alleen de indiaan ontbrak omdat die moest poepen.