Volg en Like ons opĀ 

Image20100116 Poppodium Xinix, Nieuwendijk. Van uw verslaggever. Het Mega Rock Feest maakt zijn naam in zijn geheel waar. Het is MEGA, het is ROCK en bovenal is het één groot FEEST. De zaal werd in het begin opgewarmd door de funrockers van AC/Dixi, die intussen heel wat podiumervaring hebben opgedaan en een zeer professionele act zijn geworden. De zaal werd binnen no time opgewarmd. En toen de gespierde vrienden van AC/Dixi het podium verlieten was dat met achterlating van een verhit publiek.

Als dan Patatje Metal het podium bestijgt is er maar weinig nodig voor de vlam met een verwoestende werking in de pan slaat. Marco Borsatan en de zijnen weten de zaal nog een paar tandjes hoger te verhitten door de zaal een fantastische bak metaal voor te schotelen. Het lijken eerder sprookjesfiguren uit een heel eng sprookje dan rockers, die Patatje Metalaars en eenieder probeert op zijn manier de ogen van het publiek op zich gericht te houden.
De androgyne Rammstein Shaffy weet de poentjes van alle ladies glibberig te maken, Het Beest doet alle monden openvallen door zijn prachtige en krachtige gitaarspel. De werkelijk uit de hel herrezen Nico Haat jaagt ieder met zijn kwaadaardige gelaat angst aan, maar lokt eenieder juist weer door zijn met rhythme en precisie neergelegde grondtonen. Dennie Antichristian beukt er zoals gewoonlijk op los op zijn arme en net nieuw aangeschafte drumkit. Het is een feit dat elke laatste slag van Dennie zijn dienstdoende drumkit finaal doet ineenzijgen en dat er een geheel nieuw drumstel aangeschaft moet worden (of gestolen van Imageconcurrerende bands).
En deze onheilige rockers worden in hun infernale doch muzikale gebed voorgegaan door de meest sadistische en geniaalkrankzinnige rockzanger die er ooit geboren is. Ik heb het over Marco Borsatan, ook wel bekend als de Metalen Messias. Hij buldert en krijst en weet het publiek in een toverachtige gevangenschap te houden met zijn zoetgevooisde stem alsmede zijn vorsende en strenge blik.
Ach Chroniqueur, hoor ik u al zeggen. Dat rocken enzo, dat is heel belangrijk en lovenswaardig. Maar het is ook allemaal voor niks als er geen schone dames komen kijken. Hotte chicks heet dat in het metaljargon.
Ik kan u, websurfer en Patatje Metalfanaat geruststellen. Er waren heel wat hotte chicks komen kijken naar de P-tot-de-atatje Metal. En ieder van hen had heur eigen kwaliteiten. De een had weer een prachtige huid en de ander weer forse tetten.
Ha! Gelukkig hoor ik u al denken, het gaat gelukkig weer de goede kant op met deze beschrijving van de rockavond.
Maar hier laat ik het maar bij, afsluitend met het immer geldige devies: Volgende keer ook komen kijken!